- dowolny makaron ugotować, powinien być „al dente”
- dodać wybrany sos pomidorowy
- można dodać, według uznania (choć niekoniecznie): grzyby, czosnek, suszone pomidory i przyprawy (bazylia, oregano)
- posypać tartym serem (np. Mozzarella), włożyć na kilka minut do piekarnika, po wyjęciu posypać parmezanem.
- można podawać solo lub z sałatą.
Do potrawy pasuje czerwone wino.
Zapiekanka smakuje doskonale. Zdjęcia potrawy nie mam, żałuję.
Dziekuje!! Pamietam wywody ludzi, ze nie przezyje roku jako wegetarianka... Minelo juz 14 i mam sie swietnie! :)) A makaron polecam dla wszystkich - wege i nie-wege, bo to latwa w przyrzadzeniu, pyszna potrawa.
OdpowiedzUsuńMNIAM :)
OdpowiedzUsuńJa uwielbiam mięcho,ale mojemu małżonkowi gotowałam przez 13 lat potrawy wegetariańskie i czasem lepiej smakowały jak te mięsne :)